fredag, november 28, 2008

Goodbye jobbskatteavdraget steg 3

Landstingsfullmäktige i Norrbotten fattade igår beslut om höjning av skatten med nästan en krona. Det innebär att norrbottningarna kan säga goodbye till jobbskatteavdragets tredje steg. Men så är det ju precis som sossarna vill ha det, med en alldeles egen regering häruppe.

Oppositionsorganets ledarskribent är på rätt väg när han påstår att debatten kring landstingsrådet Kent Ögren skymmer sakfrågorna. Ögren är nämligen symptomet på problemen för landstinget som kunde ha undvikits med en bättre ledningstrategi.

De borgerliga partierna utom kd röstade mot en skattehöjning. Är slutsatsen av detta möjligen att valkretsens kristdemokrater är kryptosocialister? Tror så med deras starka förankring i den religiösa rörelse som kallas laestadianismen.

Ledarskribent Blombergs försvar av lönen för Postens chef övertygar dock inte. Det hela landar i den något egendomliga sammanfattningen att skattmasen rår för att brevbärarna tjänar för dåligt. Som om de skulle känna mer arbetsglädje av sänkt skatt när högsta hönset ändå får sitt.