fredag, mars 27, 2009

Mannen som satte sig själv i kylskåpet

Som jag tolkar den här artikeln så har Anders Mansten, läkare och landstingspolitiker, lämnat folkpartiet. Egentligen är det väl inte att förvåna eftersom det rör sig om en kille utrustad med en emininent förmåga att hamna i konflikt med sin omgivning.

För de publicistiska organ som gett utrymme åt Manstens åsikter, och det är inte litet, är det här rätt penibelt. För nu lär de som hävdat att han är en rättshaverist få vatten på sin kvarn, samtidigt som de lokala medierna måste rädda ansiktet på sig själva. Två scenarier är tänkbara: 1) Mansten får fortsätta rasa ut mot allt han retar sig på, vilket på sikt leder till de tidningar som vill ta in hans artiklar skadar sig själva. 2) Mansten sätts i karantän och ignoreras i det offentliga samtalet (en blogg tror jag inte han kommer att starta).

Den klantiga hanteringen av Manstens konflikter med sin forna arbetsgivare landstinget från i synnerhet den högerorienterade tidningen i Norrbotten kommer också att driva hela affären i händerna på de som hävdar dessa åsikter. Det är inte utan att man tycker lite synd om såpass erfarna publicister, men så går det tyvärr ibland.