torsdag, mars 15, 2007

Varför tiger Svenskan?

Maud Olofsson, näringsminister, har fått dåligt betyg av tidningen Chef. Hon sägs gå på magkänsla istället för att förankra sina beslut. Ofta går det bra men ibland blir det helt galet. Som exempelvis när hon sa att Hitler gjorde en del dumma saker.

Göran Hägglund, socialminister och den mest apolitiske ministern i regeringen, får bra betyg. Omdömesgill och lyssnar på andra innan han fattar beslut. EU-minister Cecilia Malmström får också gott omdöme för sin sakliga ledarstil.

Nu ska väl inte för stora växlar dras på hur politiska ledare sköter sig. Att basa över en politisk organisation är något helt annat än att styra ett företag eller en avdelning på en vanlig statlig verksamhet. Ändå är det märkligt att inte kommentatorsglada Svenska Dagbladets ledarredaktion reagerat på granskningen.

Centerns partiledare - av elaka journalister kallad nötskrikan sedan några år - är just nu något av en favorit hos denna. PJ Anders Linder med ett förflutet som timbroit och fortfarande i viss mån kopplad till näringslivet borde väl ha något att säga?