lördag, februari 07, 2009

Har du sagt A får du säga B Lena Olofsson

Sedan en tid är det möjligt att kommentera artiklar i lokaltidningarna på orten där jag bor. Dock inte fortfarande de på kultursidan i den där blaskan som bytte format i veckan.

Lena Olofsson, stf ansvarig utgivare på den andra ortstidningen, skriver idag om denna möjlighet att ha synpunkter på ämnet i artiklar och tidningens policy för granskning av dessa.

Efter att ha läst rätt mycket artikelkommentarer kan jag bara konstatera att det framträder en klar tendens hos dessa tidningars sätt att refusera inlägg. När debatten blir för jobbig att ta blåser helt enkelt webmaster av denna. Vidare åsikter tas för icket önskvärda.

Om det rör sig om bra skribenter menar jag behövs ingen granskningsfunktion. Som det nu är skriver dessa skribenter så amatörmässigt att de tappar greppet om debattråden, med påföljden att många ämnen slutar i ingenting och frågorna inte kommer framåt.

Ytterst beror detta på att journalisterna i Norrbotten är rädda om jobbet och inte har en öppen attityd till de som läser deras artiklar. Med andra ord: ska man ha en kommentatorsfunktion är det fullt ut som gäller och inte sätta stopp när behärskningen tryter. Har du sagt A Lena Olofsson får du säga B.