måndag, september 08, 2008

En förvarning om att Maud Olofsson får sparken?

De senaste dagarna har en sakkunnig hos näringsministern börjat positionera sig för jobbet som kommunalråd i Övertorneå. En icke alltför vågad gissning är att detta har att göra med att Maud Olofssons tid som chef för näringsdepartementet går mot sitt slut. Ett annat sätt att se på det hela är att den sakkunnigas projektanställning helt enkelt inte sträckte sig över mer än två år. Centern är ju av tradition ett parti som gillar projektanställningar.

Det är högst osäkert vad Linda Ylivainio uträttat annat än att vara ung. Med sådana meriter är det inte speciellt taktiskt att stanna för länge på samma ställe. För då kan det ju komma fram om man verkligen duger till någonting, vilket inte verkar vara på tapeten i det här fallet.

Att dessutom ett parti som länge slagit vakt om miljön har en företrädare som "veckopendlar" till den lilla by mer än 100 mil från Stockholm som hon härstammar från kan inte vara särskilt klimatsmart. Så ni övertorneåbor som eventuellt tror ni får in en fot i regeringskansliet med hjälp av denna mobila pratkvarn: tänk er för en gång så att ni inte blir lurade igen.