onsdag, juli 01, 2009

Almedalen ångar på

Det finns förstås roligare aktiviteter att starta semestern på än med politik. Och jag har tidigare dömt ut Almedalsveckan med en helt annan motivering än att den skulle tillföra något kul nämligen att den inte behövs.

Ingen lyssnar nog till mina argument om jag inte preciserar dem lite bättre. I år är det drygt tusen evenemang på programmet. Att jämföra med endast drygt sexhundra ifjol. Således kan nog den allra mest okunnige i politisk PR konstatera att det parti som uteblir från arrangemanget begår ett irreparabelt misstag. Om det inte vore för en sak.

Almedalsveckan har nämligen kommit till en situation där ingen vågar utebli från den. Vilket innebär att den som faktiskt väljer att dissa den har chans att få störst uppmärksamhet. Kanske är det en händelse som ser ut som en tanke att de partier som inte får vara med verkar gynnas av detta? Eller är Visby på väg att återfå den betydelse staden hade under Hansans tidiga skede? Är det i såfall kring andra partier än enbart svenska lobbyisterna bör samlas?