torsdag, juli 16, 2009

Vaccination, nej tack!

Det är svårt att avgöra graden av allvaret ifråga om svininfluensan. Semestervikarierna regerar för närvarande på landets redaktioner, och det brukar innebära överdriven rapportering i de flesta ämnen.

En hel del intressant finns emellertid att läsa om effekterna av en massvaccinering av det svenska folket. Sven Britton har idag en bra analys på Brännpunkt. Och igår läste jag bloggaren och landstingspolitikern Kent Perssons inlägg mot den panikstämning som håller på att byggas upp.

Sammantaget handlar det om en stor svulstig idé som måste bekämpas med sakargument. Dessa går i huvudsak ut på att 1.) Påvisa biverkningarna av ett vaccin. 2.) Ställa influensan i relation till andra "vanliga" influensor. 3.) Utreda läkemedelsindustrins intressen i sammanhanget.

För egen del blir det ingen vaccinering. Dessutom är jag kritisk till alla dessa medicinmän som med jämna mellanrum dyker upp på scenen med sitt tal om globala katastrofer. Om nu svininfluensan är en pandemi, varför talar så få om att isolera smittan som man med tiden kom på var det bästa sättet att mota pestvågorna som gick genom Europa? Handlar problemet om globalisering till varje pris eftersom inte denna fråga kommer fram i debatten?