tisdag, november 21, 2006

Kråkvinkellogik

S i Norrbotten har mobiliserat mot A-kassepolitiken. I brist på egna idéer och frustration över att makten gått förlorad har rörelsen idag inget annat att komma med än obstruktioner.

Det finns ingen hejd på eländet om de föreslagna ändringarna genomförs. Därför "ska vi se till att de mår riktigt dåligt på julafton", som en facklig företrädare uttryckte sig. "De" är naturligtvis regeringen, som vågar ta i den fråga sossarna försummat.

Värsta plumpen står dock en s-ordförande värd att nämnas vid namn för: Britt Westerlund. Hon menar att de ynka två borgerliga ledamöter i riksdagen som Norrbotten har ska sluta upp bakom motståndet mot det så kallade systemskiftet, med motiveringen att länet röstade mot det.

De som valts in i riksdagen på en annan politik än Partiets får alltså inte representera denna, utan ska rätta sig efter piskans slag. En skrämmande inställning till demokratins spelregler således men också uttryck för ren och skär ointelligens eftersom Sverige såvitt jag vet bara har en riksdag.