torsdag, april 16, 2009

Det ultimata exemplet på att politik blivit ett yrke

Landshövdingen i Sveriges mest politiska region har fått förlängt förordnande. Detta sträcker sig nu till 2011 då Per Ola Eriksson går i folkpension. Eriksson fick jobbet som förläning efter centerns samarbete med socialdemokratin mellan 1995 och 1998. I detta ska han enligt vissa ha haft en nyckelroll.

Att Per Ola Eriksson får gå vid 65 kan inte tolkas på annat sätt än att politiken definitivt blivit ett yrke. För inom vilket annat område skulle han ha kunnat jobba om han fått gå tidigare? Ingenstans förmodligen eftersom han sedan länge är en förbrukad kraft. Tack vare regeringen slipper han nu går på a-kassa i två år.

Samtidigt meddelas att residensstaden Luleås 60-åriga kommunalråd Karl Petersen siktar på en mandatperiod till, vilket skulle innebära att han blir folkpensionär samma år som valåret 2014.

Är det så här det ska se ut med folkrepresentationen så är läget för närvarande katastrofalt, vilket måhända beror på att folket sover. För egen del är jag mera inne på att en ordentlig reform av representationen är mera nödvändig just nu än någonsin tidigare.