tisdag, mars 07, 2006

Fall på eget grepp

Japp, så var årets niomilaresa avklarad. Det blev medalj trots allt trots uruselt glid och trötta armar på slutet. Årets Vasalopp anses vara ett av de tuffare som genomförts på grund av den tröga nysnön som tog knäcken på många. Redan i Evertsberg kastade omkring 1300 åkare in handduken.

I dagspolitiken överskuggas för närvarande avslöjandet av sossarnas förtalskampanj mot moderatledaren av fågelinfluensahotet. Och eftersom ingen förundersökning kommer att inledas angående mejlen från partihögkvarteret så är det bara att förvänta sig att affären snabbt dör ut.

På lång sikt har dock borgarna vunnit en stor seger. Nu har ett av Rörelsens viktigaste vapen i slutstriden om makten i höst vridits ur händerna på dem, nämligen att framställa Reinfeldt som en ulv i fårakläder. Typiskt är dessutom att på en blogg som upprätthålls av en SSU-ombudsman så utsattes moderatledaren för ytterligare smutskastning.

Det har sagts att bloggarna kommer att avgöra valet i höst. Jag hade ändå inte trott att det kanske kommer att ske på grund av fall på eget grepp även om jag alltid ansett att vänsterns företrädare med mycket få undantag kan argumentera självständigt.

Jag är övertygad om att socialdemokratin länge legat och lurat på en idé om att klämma åt sin nye motståndare och de borgerligas statsministerkandidat. Nu läckte denna ut i bloggosfären på ett sätt som det inte går att lasta USA för.