torsdag, mars 20, 2008

Tyst om norrbottensjournalisternas självvärdering

I en annons lite desperat inkastad före ett planerat möte ställer Publicistklubbens sektion i Norrbotten några frågor. Att såväl toleransnivån som öppenheten i regionen vad beträffar åsiktsutbytet för närvarande är rekordlåg torde det inte råda några tvivel om. Inte heller kan det väl påstås att kompetensen hos de som ska vara mediatorer mellan folk och makthavare är särskilt hög. Var det därför pressombudsmannen kom eller var inbjuden till mötet?

Det var i tisdags ovanstående skulle ha skett. Ingenting om mötet har dock stått att läsa i tidningarna. Kanske är man på redaktionerna mer upptagna med vad som verkar vara deras nya policy, dvs. underhållning och politisk korrekthet. Under sådana arbetsförhållanden frodas inga rebeller eller fritänkare.

Tystnad kan ibland vara talande sägs det. Ändå hade det varit intressant att får höra åtminstone något från vad som framkom på mötet i Kulturens Hus. Till exempel om journalistkåren i Norrbotten dras med liknande problem som inom andra yrkesgrupper i regionen, läs att det är samma folk som kommer till tals eller märks hela tiden.